ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

 Το "Κλειδί" Της Ευτυχίας



Η ευτυχία μας, είναι δικό μας θέμα και έχουμε το δικαίωμα το κλειδί της, να το κάνουμε ό,τι θέλουμε εμείς. Αλήθεια, θα μπορούσαμε να το παραδώσουμε σε κάποιον; Θα είχαμε τη σιγουριά ότι θα το κρατήσει και θα το φυλάξει σαν τα μάτια του, χωρίς να μας βλάψει; Ποια από τα 12 ζώδια χαρίζουν σε κάποιον άλλο το κλειδί της ευτυχίας τους; Τι κανόνες και όρους θέτουν σε αυτόν που έχει την τιμή να τους το φυλάξει; Η αστρολογία δίνει την απάντηση!



                ΚΡΙΟΣ

Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από τον Κριό πού βρίσκεται η ευτυχία του και, αν θέλεις να συμμετάσχεις στο project «δώσ’ του τη χαρά», θα το κάνεις κατόπιν των δικών του υποδείξεων, συστάσεων και συμβουλών. Από τη μία του αρέσουν τα άτομα που παίρνουν πρωτοβουλίες στο να του κάνουν συναρπαστική τη ζωή, από την άλλη οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να είναι στα πλαίσια του γούστου του. Πιάσε το αυγό και κούρεφ΄το, με λίγα λόγια. Το κλειδί της ευτυχίας του κρέμεται με ένα μακρύ κορδόνι από τη δική του ζώνη. Μπορεί να σου το δώσει να το κρατήσεις, για λίγο ή και για πολύ, αλλά δικό σου δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.



              ΤΑΥΡΟΣ

Όταν ο Ταύρος ερωτεύεται, μπορεί να αφήσει κατά μέρος την παροιμιώδη κτητικότητα του και να εμπιστευθεί στα χέρια του αγαπημένου προσώπου του ακόμα και ότι πολυτιμότερο κατέχει, δηλαδή την πιθανότητα της ευτυχίας του. Φυσικά, προηγουμένως, την αγάπη του και το άτομο που την εκπροσωπεί, θα τους έχει περάσει από μερικές δεκάδες τεστ αξιολόγησης, σε ανύποπτο χρόνο. Κι αν η επίδοση κριθεί επαρκής, η τελετή της παράδοσης του εν λόγω κλειδιού της ευτυχίας, θα γίνει με την κλασική ταυρίσια τρυφερότητα, που θα κάνει την εμπειρία αξέχαστη και την υποχρέωση του άλλου να σταθεί στο ανάλογο ύψος ακόμα μεγαλύτερη. Εν ολίγοις, έτσι και χάσει το κλειδί, ούτε ψύλλος στον κόρφο του.



               ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος θα παρέδιδε χωρίς δισταγμό το κλειδί της ευτυχίας του σε κάποιον που ερωτεύτηκε, για να του το φυλάξει. Θα περιβάλλει τη διαδικασία με τις απαραίτητες λεκτικές διευκρινήσεις, ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία. Αν θέλεις σου το δίνει και γραπτά, σου υπογράφει ιδιωτικό συμφωνητικό ότι στα χέρια σου κρέμεται όλη του η χαρά. Θα σε κάνει να νιώθεις ότι σε τιμά όσο δεν παίρνει άλλο. Θα σου το θυμίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μέχρι που θα ανακαλύψεις, είτε ότι έχει δώσει αντικλείδια και σε διάφορα άλλα άτομα (καλού - κακού), είτε ότι έχει αλλάξει την κλειδαριά κι απλώς δεν μπήκε στον κόπο να σου το ανακοινώσει.



               ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν ο Καρκίνος θα παρέδιδε σε κάποιον που αγάπησε το κλειδί της ευτυχίας του; Μα, εννοείται. Αλλιώς τι αγάπη θα ήταν αυτή; Το περί ου ο λόγος κλειδί, όμως, πάει πακέτο με μια σειρά όρων, που τους περισσότερους πρέπει να τους ανακαλύψεις εσύ στην πορεία. Διαφορετικά, ετοιμάσου να ακούς τα σχολιανά σου, κάθε φορά που δεν ανταποκρίνεσαι στις υποχρεώσεις σου ως κλειδοκράτορας. Μόνο μην κάνεις το λάθος να αναφέρεις ότι εσύ δεν ζήτησες αυτό το αξίωμα και ότι στο κάτω κάτω, το κλειδί του θα μπορούσε μια χαρά να το κρατήσει ο ίδιος και να έχετε όλοι την ησυχία σας. Αυτό είναι το ευχαριστώ σου, δηλαδή;


 


                   ΛΕΩΝ

Ο Λέων έχει γενικά την τάση να αναθέτει πράγματα στους άλλους και να φορτώνει δεξιά-αριστερά τα μπαγκάζια της ζωής του. Θα σου δώσει να κρατήσεις το κλειδί του, αλλά μην τολμήσεις να το ρίξεις ανέμελα στην τσέπη σου. Θα το αποθέσεις σε ένα βελουδένιο μαξιλαράκι και θα το κρατάς προτεταμένο με καμάρι και τιμή, ώστε να το έχει πρόχειρο για να το ξαναπάρει πίσω όποτε θελήσει. Που μπορεί και να μη θελήσει, αλλά τουλάχιστον αυτή την αίσθηση προτιμά να έχει. Για την ακρίβεια δηλαδή, ο Λέων δεν εμπιστεύεται την ευτυχία του σε ξένα χέρια. Απλώς τους κάνει την παραχώρηση να την κρατήσουν, για λίγο όμως.



                  ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αν ο Παρθένος βάλει στην τσέπη σου το κλειδί της ευτυχίας του, θα σε πρήξει τόσο που θα εύχεσαι να μην το είχε κάνει. Το φυλάς καλά; Πρόσεχε μην το χάσεις, σε παρακαλεί. Μα όχι, εκεί που το έβαλες δεν είναι καλά, στην άλλη τσέπη φύλαξέ το, που κλείνει και με φερμουάρ. Στην πραγματική ζωή και πέρα από τις περιγραφικές μεταφορές, αυτό μεταφράζεται σε μια διαρκή αναζήτηση της επιβεβαίωσης ότι είναι ασφαλές το να βρίσκεται η ευτυχία του στα χέρια σου και ότι την κρατάς σταθερά και με τον σωστό τρόπο. Αν και, τώρα που το ξανασκέφτηκε, δεν του τη δίνεις πίσω να την έχει αυτός, που ξέρει καλύτερα;


 


                     ΖΥΓΟΣ

Για τον Ζυγό είναι μεγάλο ευτύχημα το γεγονός ότι υπάρχουν γύρω του άλλα άτομα στα οποία να μπορεί να εμπιστευθεί την ευτυχία του. Μάλιστα η βιασύνη του να παραχωρήσει στο αγαπημένο πρόσωπο την εν λευκώ εξουσιοδότηση, τον κάνει επιρρεπή στις απερίσκεπτες επιλογές (παρορμητικό ζώδιο, γαρ), για τις οποίες συχνά μετανιώνει. Κι αν δεν μετανιώσει εντελώς, τις αντιμετωπίζει με την κλασική του μανία για αμφισβήτηση. Έτσι, αν σε κοιτάει κάπως σκεπτικός, σαν να σε μετράει από πάνω ως κάτω, αυτή ακριβώς η σκέψη τον βασανίζει: Εκείνη η τσέπη σου, όπου έβαλες το κλειδί του, είναι εντάξει ή μπας κι έχει καμιά τρύπα και θα ψαχνόμαστε μετά;



                    ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Να σου παραχωρήσει ο Σκορπιός το κλειδί της ευτυχίας του; Δεν θα είμαστε με τα καλά μας. Θα το φυλάξει στο πιο απαραβίαστο θησαυροφυλάκιο στα υπόγεια ελβετικής τράπεζας. Ή, στην ανάγκη, προκειμένου να του το πάρουν, καλύτερα να το καταπιεί. Ο Σκορπιός είναι το άτομο που θέλει να κρατά στα χέρια του τη μοίρα του. Θέλει να κρατά και τη μοίρα όλων των υπολοίπων, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Έτσι δεν εξαρτά τη χαρά, την καλοπέραση και την αίσθησή του της ολοκλήρωσης από κάποιον άλλο, ή τουλάχιστον αυτό θέλει να φανεί. Κι αν αισθανθεί συναισθηματική εξάρτηση, σίγουρα οι αντιδράσεις του θα είναι παθιασμένες, με την καλή και την κακή έννοια.


 


                     ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης δεν αποθέτει κάπου το κλειδί της ευτυχίας του, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει κλειδί. Οι περισσότεροι αγωνιζόμαστε μια ζωή για να ξεκλειδώσουμε το μαγικό κουτί της ευδαιμονίας, και αυτό ξανακλειδώνει με την πρώτη «στραβή» και άντε πάλι από την αρχή. Όμως η ευτυχία του Τοξότη είναι ξεκλείδωτη, ελεύθερη σαν ένα φυσικό αγαθό, όπως ο αέρας, ο ήλιος, το νερό. Πραγματικά, αν υπήρχε τέτοιο κλειδί, ο ίδιος δεν θα είχε καμιά αντίρρηση να σου το δώσει να το κρατάς, λες και σου αφήνει το κλειδί του σπιτιού του. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, απλώς θα ήταν για να ποτίζεις τα λουλούδια του όσο θα έλειπε ταξίδι. Σαφές;



                     ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως θα μπορούσε να σου κάνει κανονικό συμφωνητικό σε συμβολαιογράφο, αν ήταν να σου παραχωρήσει την, υπό όρους (το τονίζουμε), κατοχή του κλειδιού της ευτυχίας του. Και θα το έκανε με βαριά καρδιά, μόνο εφόσον το καλούσαν οι περιστάσεις και έπρεπε να δείξει κι εκείνος μια «τάχα μου δήθεν» εμπιστοσύνη στη σχέση. Γιατί, κατά τα άλλα, θα προτιμούσε να το κρατήσει ασφαλισμένο στη δική του τσέπη, και σε ευχαριστεί για την προθυμία να αναλάβεις αποκλειστικά τη χαροποίησή του, αλλά να του λείπει. Άλλωστε, αν ο ίδιος δεν μπορούσε να κάνει ευτυχισμένο τον εαυτό του (που τον κάνει με την περίφημη αποτελεσματικότητά του), ποιος θα τα κατάφερνε καλύτερα;


 


                    ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι πολυμορφικός τύπος και έχει διάφορα κλειδιά ευτυχίας σκορπισμένα πέρα-δώθε, ορισμένα και σε μέρη που δεν θυμάται καν. Όλο και κάτι μπορεί να σου δώσει να κρατάς, για να νιώθεις κι εσύ ότι κάτι κάνεις, αλλά μην φανταστείς ότι έχεις αποκλειστικότητα. Είναι απλώς σαν ένας τιμητικός τίτλος. Ο Υδροχόος γίνεται ευτυχισμένος με πολυάριθμα πράγματα που δεν σε περιλαμβάνουν ή που, είτε είσαι παρών είτε όχι, δεν έχει και μεγάλη διαφορά. Απλώς η ζωή είναι τόσο, μα τόσο γεμάτη με πρόσωπα, ιδέες και γεγονότα, που μπορεί να γεμίσουν με ευδαιμονία τις μέρες του… Και δεν αρκεί ένας έρωτας να τα καλύψει όλα αυτά.



                      ΙΧΘΕΙΣ

Ο Ιχθύς θα σου δώσει το κλειδί της ευτυχίας του σαν να πρόκειται για την εορταστική τελετή παράδοσης των κλειδιών της πόλης σε μια εξέχουσα προσωπικότητα. Με τιμητικές ομιλίες και μπάντες να παιανίζουν. Θα σου παραχωρεί μαζί όλες τις ελπίδες και τις προοπτικές του να είναι χαρούμενος σε αυτή τη ζωή και σε όλες τις επόμενες, αν υπάρχουν (που υπάρχουν). Όμως, ως γνωστόν, «τα πάντα ρει» και τίποτα δεν μένει αναλλοίωτο. Που πάει να πει ότι δεν ξέρεις ποια στιγμή θα σου το πάρει πίσω, σαν να μην τρέχει τίποτα, για να το δώσει κάπου αλλού. Και, σημειωτέον, αυτό το «κάπου» μπορεί να μην είναι καν ένας καινούργιος έρωτας.


 

Προσφατα Αρθρα
Προσφατα Αρθρα