ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑΣ

 Η μυστική ιστορία της Χαρτομαντείας


 

'' Έβγαζε η Μάγισσα'' την τράπουλα απο το κόκκινο βελούδο και έπειτα έλεγε τα Μαγικά Λόγια! Τώρα η τράπουλα είναι  έτοιμη, να σου πει το Παρών, το Μέλλον και το Παρελθόν. 

Η τράπουλα αποτελείται από 52 χαρτιά, όσες και οι βδομάδες ενός έτους. Χωρίζεται σε τέσσερις σειρές, όσες και οι εποχές του έτους, ή τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Οι σειρές έχουν δύο χρώματα, δείχνοντας έτσι τη δυαδικότητα στη ζωή, το αρσενικό και το θηλυκό, την ένωση των αντιθέτων. Καλό είναι να επιλεγεί μία τράπουλα που θα χρησιμοποιείται μόνο για τον λόγο της μαντικής. Άλλοι θεωρούν ότι ο ενδιαφερόμενος πρέπει να την αγγίζει, άλλοι πως είναι καλύτερα να μην την πιάνει παρά μόνο ο ερμηνευτής της. Όταν τα ανακατεύουμε, έχουμε στο νου την ερώτηση ή το άτομο που μας ενδιαφέρει και ζητά την συμβουλή. Στη συνέχεια, τα κόβουμε δύο φορές, με το αριστερό χέρι, προς το μέρος εκείνου που συμβουλεύει. Οι τρόποι κατάστρωσης είναι πολλοί. Τα Σπαθιά αντιπροσωπεύουν άτομα με καστανά ή κόκκινα μαλλιά και καστανά μάτια. Πρόκειται για άτομα δραστήρια κι ενεργητικά. Νέες δραστηριότητες ή επιχειρήσεις. 

Τα Καρό αντιπροσωπεύουν άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξανθά ή άσπρα μαλλιά, και γαλανά ή γκρίζα μάτια. Συνήθως έχουν αυτοπεποίθηση. Αφορούν οικονομικά ζητήματα, ασφάλεια και κοινωνική θέση. 

Οι Κούπες αντιπροσωπεύουν άτομα με καστανοκόκκινα μαλλιά, ροδαλό δέρμα και γαλανά ή γκρίζα μάτια. Συνήθως εκφράζουν συναισθήματα, γάμο, παιδιά, καλλιτεχνικές φιλοδοξίες. 

Τα Μπαστούνια αντιπροσωπεύουν άτομα με ωχρό δέρμα, σκούρα καστανά ή μαύρα μαλλιά και μάτια. Δυνατοί χαρακτήρες, ισχυρές επιρροές, δύναμη ή θέση, σύγκρουση και τάξη. Σε θέματα ηλικίας, ο Ρήγας αφορά ένα ώριμο άντρα, η Ντάμα μία ώριμη γυναίκα και ο Βαλές ένα νέο άτομο αγόρι ή κορίτσι.

Οι Άσσοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για να συμβολίσουν ουδέτερα ένα άτομο.

Προσφατα Αρθρα
Προσφατα Αρθρα