Τα Αιθέρια Έλαια Που Κάνουν Καλύτερη Τη Ζωή Για Κάθε Ζώδιο


Τα αιθέρια έλαια έχουν αμέτρητες πρακτικές χρήσεις, πέρα όμως από αυτό, οι ευωδιές τους μας επηρεάζουν και ψυχολογικά. Αλλά και ειδικότερα, καθώς το κάθε ζώδιο έχει τα χαρακτηριστικά του, ορισμένες ομάδες από αιθέρια έλαια μπορούν να το βοηθήσουν να αναδείξει τον καλύτερο εαυτό του και να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες του.

   ΚΡΙΟΣ     

Ο Κριός είναι ο μαχητής του ζωδιακού, μερικές φορές όμως δεν του χρειάζεται μόνο γενναιότητα αλλά και η σοφία να ξέρει πότε θα πρέπει να εγκαταλείψει. Για μεγαλύτερη επίγνωση, θα τον βοηθήσουν τα αιθέρια έλαια γεράνι, λιβάνι, κέδρος, φασκόμηλο, έλεμι, σανταλόξυλο, βετιβέρ και νερόλι.  Για να έχει καλύτερη υγεία και ψυχολογική στήριξη, σύμμαχοί του είναι τα έλαια βασιλικός, μαύρο πιπέρι, αγριοκυπάρισσο, ευκάλυπτος, τεϊόδεντρο, καρδάμωμο, γεράνι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, δυόσμος, δεντρολίβανο και φασκόμηλο. Κι αν χρειάζεται να επιστρατεύσει τη δημιουργικότητά του, θα του δώσουν εμπνεύσεις τα : δεντρολίβανο, πτι-γκρέιν, νερόλι, μελισσόχορτο, βέρβενα, δυόσμος, βασιλικός, λιβάνι, πορτοκάλι, ελίχρυσο, κανέλα, υλάνγκ-υλάνγκ και γαρίφαλο.


   ΤΑΥΡΟΣ    

Ο Ταύρος είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο που ζει μέσα από τις αισθήσεις του. Και η αισθησιακή του φύση υποστηρίζεται από τα πιο αφροδισιακά αιθέρια έλαια: γιασεμί, νερόλι, πατσουλί, τριαντάφυλλο, σανταλόξυλο, υλάνγκ-υλάνγκ και μαύρο πιπέρι. Τα έλαια που τον ανακουφίζουν είναι ευκάλυπτος, τζίντζερ, αγριοκυπάρισσο, λεβάντα, λεμόνι, μαύρο πιπέρι, χαμομήλι, δεντρολίβανο και φασκόμηλο. Αυτά κάνουν καλό και στον ερεθισμένο λαιμό, άλλο συχνό του πρόβλημα. Για τους πονοκεφάλους από ένταση, τον βοηθούν γιασεμί, ευκάλυπτος, δυόσμος, λεβάντα, δεντρολίβανο, αγριοκυπάρισσο, μελισσόχορτο, τριαντάφυλλο, φασκόμηλο και λεμόνι.


   ΔΙΔΥΜΟΙ 

Το ρητό «σκέφτομαι άρα υπάρχω» δημιουργήθηκε για τον Δίδυμο. Το γρήγορο μυαλό του και η αυτοσυγκέντρωσή του θα βοηθηθούν από τα αιθέρια έλαια γκρέιπφρουτ, βασιλικό, περγαμότο, δεντρολίβανο, κέδρο, κυπαρίσσι, τζίντζερ, και κανέλα. Κι όταν θέλει να τα ξεχνά όλα και να περνά καλά, πράγμα όχι και τόσο δύσκολο για ένα Δίδυμο, μπορεί να ενισχύσει την καλή του διάθεση με τα αιθέρια έλαια από δεντρολίβανο, δυόσμο, μελισσόχορτο, λεμόνι, βασιλικό, σανταλόξυλο και μαύρο πιπέρι.


   ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Για κάθε Καρκίνο η ζωή θα ήταν πολύ καλύτερη, αν άφηνε πίσω του το παρελθόν και ζούσε στο παρόν. Ιδανικά γι’ αυτή την περίπτωση είναι τα αιθέρια έλαια λιβάνι, κυπαρίσσι, τριαντάφυλλο, γάλβανο, αγιόκλημα και πατσουλί. Για να βοηθηθεί ώστε να μη δημιουργεί σχέσεις συναισθηματικής προσκόλλησης, όπως έχει την τάση, και να καλλιεργήσει την ανεξαρτησία του, κατάλληλα είναι τα αιθέρια έλαια τριαντάφυλλο, γεράνι, φασκόμηλο, νερόλι, ελίχρυσο, γιασεμί και λιβάνι. Και καθώς το στομάχι είναι το ευαίσθητο σημείο αυτού του ζωδίου, μπορεί να ενισχύσει την πεπτική λειτουργία του με δυόσμο, περγαμότο, μάραθο, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, χαμομήλι, θυμάρι, γλυκάνισο και λεμόνι.

    ΛΕΩΝ  

Ο Λέων έχει την ανάγκη να αισθάνεται παντού βασιλιάς και τα αιθέρια έλαια που μπορούν να τον υποστηρίξουν είναι εκείνα με τις υψηλότερες δονήσεις: τριαντάφυλλο, νερόλι, γιασεμί, λιβάνι, μύρο, βετιβέρ, γαρίφαλο, σανταλόξυλο και μελισσόχορτο. Τονωτικά για την καρδιά του είναι τα σκόρδο, ύσσωπος, μαντζουράνα, κύμινο, μελισσόχορτο, τριαντάφυλλο, γλυκάνισος και αγγελική. Όσο για τη συναισθηματική καρδιά, σταθερότητα στις σχέσεις του δίνουν τα : μαύρο πιπέρι, φασκόμηλο, γιασεμί, νερόλι, πατσουλί, τριαντάφυλλο, σανταλόξυλο, υλάνγκ-υλάνγκ και κανέλα.

 

   ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

Ο Παρθένος είναι ζώδιο που λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό με τη νόηση και τα αιθέρια έλαια δυόσμος, δεντρολίβανο, ελίχρυσο, βασιλικός, μαύρο πιπέρι, λεμόνι και βέρβενα βοηθούν το μυαλό του να δουλεύει με τη μέγιστη απόδοση.  Επειδή ο Παρθένος δεν στέκεται δευτερόλεπτο, η υπερβολική διέγερση μπορεί να τον κάνει νευρικό και ευέξαπτο. Εδώ χρειάζεται η ηρεμιστική δράση από τα αιθέρια έλαια περγαμότο, λεβάντα, χαμομήλι, λιβάνι, τριαντάφυλλο, γεράνι, αγριοκυπάρισσο και βασιλικός. Τέλος, για καλύτερη υγεία με λιγότερες (ενίοτε υποχόνδριες) ανησυχίες, βοηθούν τα: μαντζουράνα, καρδάμωμο, τζίντζερ, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, πτι-γκρέιν, βαλεριάνα, θυμάρι, λυκίσκος και γάλβανο.


   ΖΥΓΟΣ 

Ο Ζυγός αγαπά την ομαδική δουλειά και τη συνεργασία, ιδίως αν του δίνει περιθώριο να εκφράζεται δημιουργικά, με τα αιθέρια έλαια της έμπνευσης: δεντρολίβανο, τζίντζερ, δυόσμο, μελισσόχορτο, λιβάνι, ευκάλυπτο, καρδάμωμο, βασιλικό και λεμονόχορτο.  Κι αν χρειάζεται να επιστρατεύσει το θάρρος του, τον ενδυναμώνουν τα αιθέρια έλαια καρδάμωμο, λιβάνι, μαντζουράνα, έλεμι, κυπαρίσσι, κέδρος, πορτοκάλι και ελίχρυσο. Όμως η ζωή είναι και απόλαυση και στον Ζυγό αρέσει να γλεντά. Εδώ βγάζει τον καλύτερο εαυτό του με λιβάνι, πατσουλί, υλάνγκ-υλάνγκ, δεντρολίβανο, δυόσμο, περγαμότο, ευκάλυπτο και λεμόνι.


   ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός καταδύεται βαθιά στα σκοτεινότερα μέρη της ψυχής, της δικής του και των άλλων. Τα αιθέρια έλαια που τον βοηθούν σε αυτές τις εξερευνήσεις είναι τα: λιβάνι, πατσουλί, έλεμι, νερόλι, γάλβανο, μύρο, αγριοκυπάρισσο, κυπαρίσσι, σανταλόξυλο, μοσχολίβανο, κέδρος και βετιβέρ. Μερικές φορές πρέπει να δαμάσει την εκδικητική του φύση και εδώ βοηθούν τα: σανταλόξυλο, φασκόμηλο, λεβάντα, κυπαρίσσι, βετιβέρ, τριαντάφυλλο, γεράνι, ελίχρυσο, μαντζουράνα και χαμομήλι. Αν πάλι έχει υπερβολικές ενοχές, τις μετριάζουν τα αιθέρια γιασεμί, τριαντάφυλλο, φασκόμηλο, μοσχοκάρυδο, αγριοκυπάρισσο, λεμόνι, πεύκο και κυπαρίσσι. Για να ενισχύσει τα σεξουαλικά όργανα, που συνδέονται με τον Σκορπιό, τον υποστηρίζουν τα: φασκόμηλο, γεράνι, μελισσόχορτο, μάραθο, χαμομήλι, κυπαρίσσι, γιασεμί, τριαντάφυλλο και τζίντζερ.


   ΤΟΞΟΤΗΣ 

Ο Τοξότης θα μπορούσε να κατακτήσει το σύμπαν, αλλά ίσως δεν παίρνει όσα του αξίζουν. Για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή του, βοηθούν τα αιθέρια έλαια σανταλόξυλο, ροδόξυλο, έλεμι, βετιβέρ, υλάνγκ-υλάνγκ, γεράνι, τριαντάφυλλο, κέδρος και γιασεμί. Μερικές φορές όμως γίνεται υπερβολικός στα λόγια. Για μια πιο αληθινή και ουσιαστική επικοινωνία, μπορεί να βοηθηθεί από τα: λιβάνι, νάρκισσο, γεράνι, γκρέιπφρουτ, βασιλικό, δυόσμο και δεντρολίβανο. Και για όταν μπλέκει σε καταστάσεις που τον στρεσάρουν, προσφέρονται τα αιθέρια έλαια χαμομήλι, γεράνι, λεβάντα, μαντζουράνα, μελισσόχορτο, νερόλι, σανταλόξυλο, λιβάνι, υλάνγκ-υλάνγκ, γιασεμί, και βαλεριάνα.


   ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως είναι τόσο εργατικός και φιλότιμος που συχνά εξαντλείται. Τότε τον στηρίζουν τα αιθέρια έλαια σανταλόξυλο, πατσουλί, βετιβέρ, λεβάντα, χαμομήλι, μελισσόχορτο, μαντζουράνα, περγαμότο, λεμόνι, πτι-γκρέιν και γιασεμί. Επειδή έχει μια τάση να κρύβει τα αρνητικά συναισθήματά του κάτω από μια επίφαση σκληράδας, τα αιθέρια έλαια που βοηθούν να εκδηλωθεί είναι: υάκινθος, κέδρος, έλεμι, τριαντάφυλλο, γεράνι, ροδόξυλο, ελίχρυσο, παλμαρόζα και κυπαρίσσι. Καθώς το ευαίσθητο σημείο του ζωδίου είναι οι αρθρώσεις στα γόνατα, ανακουφιστικά εδώ επενεργούν τα: ευκάλυπτος, καμφορά, τεϊόδεντρο, κυπαρίσσι, τζίντζερ, λεβάντα, δεντρολίβανο, λεμόνι, αγριοκυπάρισσο και πεύκο.


   ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι ο οραματιστής του ζωδιακού και τα αιθέρια έλαια που τον ενισχύουν στις καινοτόμες συλλήψεις του είναι τα : αγγελική, λιβάνι, έλεμι, γάλβανο, νερόλι, τριαντάφυλλο, γιασεμί, σανταλόξυλο, περγαμότο, χαμομήλι, κυπαρίσσι, βετιβέρ, καρδάμωμο, μελισσόχορτο, πατσουλί και παλμαρόζα.  Για να ξεπερνά τα πεισματικά του «κολλήματα» βοηθούν τα: κόλιαντρο, λεμόνι, δυόσμος, τριαντάφυλλο, χαμομήλι, μαντζουράνα, λεβάντα, μανταρίνι, υλάνγκ-υλάνγκ, αγριοκυπάρισσο και φασκόμηλο. Και για να κάνει πράξη τις θεραπευτικές του ικανότητες τον στηρίζουν πολλά αιθέρια έλαια, όπως τριαντάφυλλο, γιασεμί, λεβάντα, υάκινθος, μελισσόχορτο, τίλιο, γαρίφαλο, ιμορτέλ, λωτός, νερόλι, βετιβέρ, μύρο, υλάνγκ-υλάνγκ, σανταλόξυλο, πατσουλί, λιβάνι, αγγελική, δεντρολίβανο, έλεμι και βανίλια.


   ΙΧΘΕΙΣ

Το χάρισμα του Ιχθύ να είναι τόσο διαισθητικός και συναισθηματικός μπορεί να υποστηριχθεί από τα αιθέρια έλαια σανταλόξυλο, λιβάνι, υλάνγκ-υλάνγκ, βετιβέρ, μελισσόχορτο, έλεμι, τριαντάφυλλο, νερόλι, αγγελική, γιασεμί, και φασκόμηλο.  Οι φουρτουνιασμένες συναισθηματικές θάλασσες του Ιχθύ καταλαγιάζουν με λεβάντα, νερόλι, σανταλόξυλο, πατσουλί, τζίντζερ, έλεμι, λιβάνι, τριαντάφυλλο, αγγελική, υλάνγκ-υλάνγκ, χαμομήλι, ιμορτέλ, γαρίφαλο, και υάκινθο. Σωματικά το κυρίαρχο αλλά και πιο ευαίσθητο σημείο του ζωδίου είναι τα πέλματα, τα οποία ωφελούνται από μασάζ και λουτρά με τριαντάφυλλο, λεβάντα, χαμομήλι, γκρέιπφρουτ, γιασεμί, νερόλι, πτι-γκρέιν, πορτοκάλι, σανταλόξυλο, λεμόνι, γεράνι, αγριοκυπάρισσο και παλμαρόζα.
 

Προσφατα Αρθρα
Προσφατα Αρθρα