Τα Γιατροσόφια Της Γιαγιάς


ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Η παρακάτω συνταγή προέρχεται από τα γιατροσόφια ομορφιάς που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας! Έζησε μέσα στους αιώνες και έδωσε λάμψη στα πρόσωπα πολλών γυναικών. Φτιάχνεται με απλά υλικά που μπορεί να βρει ο καθένας και τα αποτελέσματα της είναι θεαματικά.

υλικά:

Μισή ντομάτα

10 φυλλαράκια δυόσμου

εφαρμογή:
Ξεφλουδίστε τη ντομάτα και βγάλτε τα σπόρια. Πολτοποιήστε την με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μικρό μπολ. Ψιλοκόψτε τα φύλλα δυόσμου και αναμείξτε τα καλά με τη ντομάτα.
Απλώστε το μείγμα κάτω από τα μάτια στα σημεία που παρουσιάζουν το πρόβλημα. Να είστε προσεκτικοί καθώς απλώνετε γιατί η περιοχή είναι ευαίσθητη. Αφήστε για 8-10 λεπτά και αφαιρέστε με ένα βρεγμένο πανί. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μια μαλακή πετσέτα. Είναι η πιο αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια


 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ

Εξαφανίστε τα μαύρα στίγματα χρησιμοποιώντας βρώμη και μέλι, δύο φορές την εβδομάδα.

3 κουταλιές βρώμης

2 κουταλιές μέλι

Αφού αναμείξετε καλά τα παραπάνω υλικά, αλείψτε με το μείγμα το πρόσωπό σας και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια το αφαιρείτε με άφθονο χλιαρό νερό.


 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΝΑΔΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

Χυμός λεμονιού

χυμός πορτοκαλιού

πολτοποιημένη μαύρη σταφίδα

πολτοποιημένος μαϊντανός

Αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού με το χυμό πορτοκαλιού στους οποίους προσθέτουμε πολτοποιημένη μαύρη σταφίδα και πολτοποιημένο μαϊντανό. Το μείγμα μας πρέπει να είναι μια παχύρευστη κρέμα την οποία απλώνουμε στο καθαρό προσωπό μας. Την αφήνουμε 15 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Αν μπορούμε να βρούμε άγουρη κορινθιακή σταφίδα χωρίς φυτοφάρμακα, την πολτοποιούμε και την αναμειγνύουμε με ανόθευτο μέλι κάνοντας μια παχύρευστη κρέμα. Την αφήνουμε για μισή ώρα πάνω στις πανάδες ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια ταμπονάρουμε τις πανάδες με φρέσκο χυμό λεμονιού.


 

Προσφατα Αρθρα
Προσφατα Αρθρα