Θεραπείες Για Λάμψη


 

Μάσκα Με Λεμόνι Και Μέλι

2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό (σταγόνες) από φρεσκοκομμένο λεμόνι

Μπορείς να βάλεις και τη μισή δοσολογία εάν επαρκεί για να καλύψει όλο το πρόσωπο και το λαιμό σου, δηλαδή 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.

Σε ένα μικρό δοχείο, ρίχνεις 2 κουταλιές της σούπας (ή μία) με το μέλι που διαθέτεις. Προσθέτεις 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό – σταγόνες από ένα φρέσκο λεμόνι. Ανακατεύεις καλά με ένα πιρούνι ή ένα μικρό κουταλάκι προκειμένου να αναμειχθούν. Επειδή το μέλι είναι δύσκολο στη χρήση του, μπορείς πρώτα να το ζεστάνεις στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου αν γίνει πιο ρευστό και άρα πιο εύκολο στη χρησιμοποίησή του. Μην το βάλεις καυτό πάνω σου, βέβαια.

Μόλις το μείγμα σου ομογενοποιηθεί, το βάζεις στο πρόσωπό σου και στο λαιμό σου. Αφήνεις ακάλυπτα τα μάτια μόνο, ενώ τα χείλη μπορείς να τα καλύψεις· καλό θα τους κάνεις αν τους βάλεις μέλι και λεμονάκι! Αφήνεις τη σπιτική θεραπεία να δράσει για περίπου 15 λεπτά, έτσι ώστε να επιτευχθεί η σπιτική λεύκανση προσώπου με λεμόνι. Ξεπλένεις τη μάσκα και το πρόσωπό σου καλά, με χλιαρό νερό βρύσης. Σκουπίζεσαι καλά με μία πετσέτα, χωρίς να κάνεις δυνατές κινήσεις.Μάσκα Με Λεμόνι, Μέλι Και Γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας από χυμό (σταγόνες) λεμονιού (του εσπεριδοειδούς φρούτου)
1 κουταλιά της σούπας μέλι της επιλογής σου
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι της επιλογής σου (προτιμάται το πλήρες γιαούρτι)

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ρίχνεις μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από χυμό που έχεις πάρει από ένα φρεσκοκομμένο λεμόνι. Προσθέτεις μία κουταλιά της σούπας από όποιο γιαούρτι έχεις στο ψυγείο σου. Και ρίχνεις και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Όπως και για την πρώτη από τις 4 εκπληκτικές σπιτικές θεραπείες για λάμψη, έτσι και για τη συγκεκριμένη μπορείς να ζεστάνεις για μερικά δευτερόλεπτα το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για να χρησιμοποιηθεί πιο εύκολα. ΜΗΝ το βάλεις, όμως, ζεστό πάνω σου, αλλά χλιαρό. Αναδεύεις τα τρία υλικά καλά με ένα κουταλάκι ή με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουν τη μορφή παχύρευστης πάστας που να μπορεί να απλωθεί πάνω σου. Εφαρμόζεις όλη την ποσότητα του μείγματος στο πρόσωπό σου, συμπεριλαμβανομένων των χειλιών σου, καθώς και στο λαιμό σου. Μόνο τα μάτια σου δεν καλύπτεις με τη μάσκα. Αφήνεις τη σπιτική θεραπεία να δράσει μόνη της για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα, πλένεσαι με άφθονο χλιαρό νερό βρύσης. Και σκουπίζεις το πρόσωπό σου με μία καθαρή πετσέτα κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις.

 

Προσφατα Αρθρα
Προσφατα Αρθρα