TARO

 Ταρώ Ερωτικές Προβλέψεις 02/02


 

ΚΡΙΟΣ
       Κάρτα: Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ

Ο Τροχός της τύχης είναι το σύμβολο της Μοίρας και του Πεπρωμένου, γιατί μας δείχνει πως όλα συνδέονται σε έναν κύκλο. Η κάρτα μας προιδεάζει για το γεγονός πως μπορεί να συμβούν αλλαγές από τη μια στιγμή στην άλλη, να περάσουμε από τη μια κατάσταση σε κάποια εντελώς αντίθετη και πάλι πίσω. Κι ενώ η μοίρα φαίνεται να μας χτυπάει συνήθως απροειδοποίητα, εμείς μπορούμε να προβλέψουμε τον ερχομό της άσχημης κατάστασης και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Δεν έχει σημασία η φύση της επερχόμενης αλλαγής (και μάλιστα σύντομα) στη ζωή μας, αλλά το πόσο είμαστε προετοιμασμένοι να την αντιμετωπίσουμε και να ζήσουμε με αυτή.


ΤΑΥΡΟΣ
        Κάρτα: ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΩΝ ΚΥΠΕΛΛΩΝ

Όταν εμφανιστεί το Δέκα των Κυπέλλων συμβολίζει την επίτευξη ενός στόχου που φέρνει μεγάλη χαρά κι ένα αίσθημα ολοκλήρωσης στη ζωή σας. Οι διαφορές επιτέλους επιλύονται και οι σχέσεις με τους άλλους είναι βαθιές και απολύτως ικανοποιητικές. Το Δέκα των Κυπέλλων αντιπροσωπεύει τους μακροχρόνιους δεσμούς αγάπης και μας υπενθυμίζει ότι το ιδανικό της ευτυχίας είναι πάντα εφικτό. Ένα ευοίωνο και πολύ θετικό χαρτί.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
         Κάρτα: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η κάρτα αυτή αναφέρεται στους αμετάβλητους νόμους του σύμπαντος, τις αόρατες δυνάμεις που κρατούν τα πάντα σε ισορροπία. Αυτοί οι νόμοι επιβάλλονται και δεν παραβιάζονται και η δικαιοσύνη με το σπαθί της αφενός τιμωρεί όσους τους παραβαίνουν κι αφετέρου ανταμοίβει όσους τους τιμούν. Η Δικαιοσύνη έχει δυο βασικούς νόμους, που στην ουσία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο πρώτος είναι αυτός της αιτίας και του αποτελέσματος και υποδηλώνει πως όλα τα γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους και κάθε παρούσα κατάσταση είναι αποτέλεσμα όλων των προηγουμένων. Ο δεύτερος νόμος είναι αυτός του Κάρμα, σύμφωνα με τον οποίο κάθε ενέργειά μας τελικά θα επιστρέψει σε εμάς. Ό,τι σπείρουμε, αυτό και θα θερίσουμε στο τέλος. Επομένως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε κάθε πράξη μας, γιατί ο τελικός αποδέκτης των συνεπειών της θα είμαστε εμείς.
 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
             Κάρτα: Ο ΑΣΟΣ ΤΩΝ ΡΑΒΔΩΝ

Σε ζητήματα που αφορούν τις προσωπικές σχέσεις ο Άσος των Ράβδων μπορεί ναι είναι ένδειξη αρσενικής σεξουαλικής ενέργειας (μεγάλο σεξουαλικό ενδιαφέρον για έναν άντρα, ένας δυναμικός νέος εραστής για μία γυναίκα)  Γενικά συμβολίζει την απαρχή μίας έντονης σχέσης γεμάτη πάθος και συγκινήσεις. Στα επαγγελματικά ζητήματα ο Άσος των Ράβδων είναι ένα ιδιαίτερα δημιουργικό χαρτί καθώς συμβολίζει όλα τα νέα εγχειρήματα που ξεκινούν δυναμικά και έχουν τις καλύτερες προϋποθέσεις επιτυχίας αν τα υπηρετήσετε με δυναμισμό, αφοσίωση και πάθος.

 

 

ΛΕΩΝ
      Κάρτα: Ο ΗΛΙΟΣ

Ο Ήλιος έχει πολλούς συμβολισμούς, στις αρχαίες θρησκείες τον θεωρούσαν ως το δωρητή της ζωής και σε κάθε πάνθεο βλέπουμε κι ένα θεό Ήλιο. Είναι αυτός που φωτίζει μετά από μια περίοδο σκότους, ο απελευθερωτής κι αυτός που φέρνει την ειρήνη μετά από πολλές δοκιμασίες. Είναι σύμβολο της αποφασιστικότητας και της αξιοπιστίας. Η εμφάνιση της κάρτας αυτής είναι πάντα ένα ευχάριστο προμήνυμα: προαναγγέλνει χαρά, ευτυχία, τη γέννηση ενός παιδιού, υλική ευημερία, καθετί θετικό κι ευχάριστο. Ένας σκοτεινός κύκλος στη ζωή μας έχει τελειώσει και τώρα έρχεται το νέο ξεκίνημα.
 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
               Κάρτα: Ο ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ

Η φιγούρα αυτή μπορεί να αναφέρεται σε ομάδες ατόμων ή ακόμα και σε κάποιο θεσμικό όργανο, γιατί είναι η δύναμη της ομάδας και της κοινωνίας που αλλάζει τα πράγματα στον κόσμο για να τον προσαρμόσει στις πεποιθήσεις της. Μπορεί οι ιδέες που αντιπροσωπεύει ο Ιεροφάντης να είναι πολύ περιοριστικές, αλλά όπως είδαμε τον Αυτοκράτορα, ο περιορισμός διασφαλίζει και την τάξη. Σε πιο προσωπικό επίπεδο, ο Ιεροφάντης εκπροσωπεί κάποιο δάσκαλο ή μέντορα που διδάσκει και καθοδηγεί μια ομάδα ή μπορεί να μας αποκαλύπτει μια νέα επερχόμενη ερωτική σχέση. Ο ρόλος του είναι αυτός του πεφωτισμένου αρχηγού που γνωρίζει τα μυστικά μονοπάτια και πρέπει να τον συμβουλευτούμε για να επιλύσουμε το ζήτημα που μας απασχολεί. Μας περιμένει μια πολύ όμορφη περίοδος στη ζωή μας.

 

 

ΖΥΓΟΣ
         Κάρτα: ΤΟ ΕΞΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ

Το Έξι Πεντάκτινο, μιλά επιπλέον, για την ισορροπία. Θα δείτε στην εικόνα ότι μόνο ο ένας επαίτης επωφελείται από την φιλανθρωπία του ισχυρού. Ο άλλος παραμένει με άδεια χέρια. Αυτό μπορεί να παρουσιάζει μια πραγματική κατάσταση στη ζωή, κατά την οποία δεν μπορεί να είναι όλοι ωφελημένοι, μπορεί όμως να απεικονίζει και κάποιο ψυχικό ισοζύγιο: μήπως αφιερώνετε όλη σας την ενέργεια σε ένα μόνο τομέα της ζωής σας; Ή μήπως στηρίζεστε στη βοήθεια των άλλων για να πετύχετε όσα θέλετε;


ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
             Κάρτα: Ο ΠΥΡΓΟΣ

Η εμφάνιση της κάρτας μας προτρέπει να γκρεμίσουμε μέσα μας καθετί ξεπερασμένο κι αρνητικό, να το κάψουμε ολοκληρωτικά, αλλά να αφήσουμε ως βάση τα θετικά, πάνω στα οποία θα αρχίσει η νέα κατασκευή μας. Σε πιο εσωτερικό επίπεδο, η κάρτα συμβολίζει την κατεδάφιση του Εγώ μας, γιατί ο Πύργος είναι το φρούριο που έχουμε δημιουργήσει για να κρύψουμε τα μυστικά μας και τον αληθινό μας εαυτό. Είναι αυτονόητο πως τις περισσότερες φορές δεν επιθυμούμε να εγκαταλείψουμε αυτές τις παγιωμένες μέσα μας αντιλήψεις και γι αυτό χρειάζεται τεράστια εσωτερική δύναμη ώστε να γκρεμίσουμε την ασφάλεια που μας περιβάλλει και να στηριχτούμε αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό μας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
            Κάρτα: Η ΔΥΝΑΜΗ

Είναι μια κάρτα της Φωτιάς και μπορεί να είναι επιζήμια για τα συναισθήματα. Και οι κύριες ιδιότητές της είναι το θάρρος και η υπομονή, τα οποία δεν είναι συναισθήματα, αλλά τρόποι δράσης. Το θάρρος είναι το αντίθετο του φόβου και η υπομονή είναι ο έλεγχος των κοσμικών επιθυμιών. Δεν υπάρχει καμία συγκίνηση, μόνο αποφασιστικότητα και δράση. Το λιοντάρι είναι το σύμβολο της δύναμης, η εσωτερική μας επιθυμία που πρέπει να ελεγχθεί ή να απελευθερωθεί και να εκδηλωθεί στον κόσμο. Η γυναίκα που ανοίγει το στόμα του λιονταριού, αντιπροσωπεύει το θάρρος και την υπομονή, επειδή αφενός δεν το φοβάται κι αφετέρου περιμένει υπομονετικά να κουραστεί για να το ελέγξει. Η αντοχή είναι μια δύναμη που ήδη βρίσκεται μέσα μας, όμως πρώτα θα πρέπει να ελεγχθούν τα συναισθήματα στη βάση τους κι όταν είμαστε έτοιμοι, θα προχωρήσουμε σε πνευματικές εργασίες. Για να λειτουργήσει η διαίσθησή μας, θα πρέπει ξεπεράσουμε τις συγκινήσεις, την ανησυχία και το φόβο. 


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
             Κάρτα: ΤΟ ΤΡΙΑ ΤΩΝ ΡΑΒΔΩΝ 

Όταν εμφανιστεί το Τρία των Ράβδων, υποδηλώνει ότι όσα καινούρια σχέδια στηρίζονται στη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα και τον στιβαρό σχεδιασμό θα έχουν την αναμενόμενη επιτυχία, αν και μάλλον μακροπρόθεσμα. Αυτό το φύλλο σάς συμβουλεύει να εργαστείτε με ενθουσιασμό και να θυμάστε ότι η επιτυχία δεν θα έρθει αμέσως. Είναι ένα ιδιαίτερα δημιουργικό φύλλο, ένα χαρτί που φέρνει τα πρώτα σημάδια προόδου. Ως εκ τούτου, το άτομο μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένο, ίσως και περήφανο που τα σχέδιά του έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

 

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
              Κάρτα: Ο ΜΑΓΟΣ

Η δύναμη του Μάγου προέρχεται απο τη θέλησή του, η οποία μπορεί να μετασχηματίσει τα πάντα αφού μπορεί να χειραγωγεί τα στοιχεία της φύσης και κάθε ουσία της ζωής. Η εμφάνιση του Μάγου μας προτρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη της θέλησής μας, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Είναι η ώρα να δράσουμε, αρκεί να γνωρίζουμε τι θέλουμε και γιατί το θέ λουμε. Από τη στιγμή που έχουμε τη δύναμη μέσα μας, είναι η στιγμή να μετουσιώσουμε τις επιθυμίες μας σε πράξεις, τις αποτυχίες μας σε επιτεύγματα, όπως ο Μάγος μπορεί να αλλάξει τη φωτιά σε νερό. Τα μόνα όρια μας είναι αυτά που εμείς επιβάλλουμε στον εαυτό μας. Ο κόσμος είναι στα χέρια μας, ό,τι θέσουμε ως στόχο απλά πραγματοποιείται και η ζωή μας είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε να είναι.
   


ΙΧΘΥΕΣ  
         Κάρτα: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΞΙΦΩΝ

Η Βασίλισσα των ξιφών συμβολίζει ένα άτομο που ενσαρκώνει όλες τις παραπάνω ιδιότητες. Επίσης, σας προτρέπει να υιοθετήσετε τα χαρακτηριστικά της Βασίλισσας των ξιφών για να βελτιώσετε τις σχέσεις σας: να είστε ευθείς, ειλικρινείς, δίκαιοι, και να μην δίνετε σημασία στα προσχήματα αλλά στην ουσία. Μην κρύβεστε πίσω από τις λέξεις αλλά πείτε τα πράγματα με το όνομά τους. Ακόμα κι αν αυτό προκαλέσει άσχημες εξελίξεις ή δυσμενή σχόλια για το άτομό σας, να θυμάστε ότι σημασία έχει πάντα η αλήθεια.
 

 

Προσφατα Αρθρα
Προσφατα Αρθρα