TARO

Ταρώ Ερωτικές Προβλέψεις 07/12


 

ΚΡΙΟΣ
       Κάρτα: Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ

Ο Ερημίτης είναι εκείνος που αναζητά τις εσωτερικές απαντήσεις. Είναι μοναχικός και απομονωμένος. Στην αναζήτηση της σοφίας, συναντάει πολλούς περισπασμούς. Γι αυτό το λόγο πρέπει αρχικά να αγνοήσει τις εξωτερικές «φωνές» και στη συνέχεια να απομονωθεί και να αποσυρθεί στο σκοτάδι του προκειμένου να μείνει απερίσπαστος. Η εμφάνιση του Ερημίτη είναι μια προτροπή να στραφούμε μέσα μας και να γνωρίσουμε καλύτερα και σε βάθος τον εαυτό μας. Για να ξεπεράσουμε το προβλημα που μας απασχολεί θα πρέπει να κάνουμε αρκετή εσωτερική εργασία που απαιτεί απομόνωση κι ενδοσκόπηση. 

 

ΤΑΥΡΟΣ
        Κάρτα:  ΤΟ ΕΦΤΑ ΤΩΝ ΡΑΒΔΩΝ 

Όταν εμφανιστεί το Εφτά των Ράβδων, τότε προφανώς βρίσκεστε σε μία κατάσταση στην οποία νιώθετε ότι βάλλεστε και καλείστε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, τα πιστεύω και τις επιλογές σας. Κατά πάσα πιθανότητα, θα τα καταφέρετε, αν δείξετε το θάρρος που απαιτεί η περίσταση. Μην υποχωρείτε για να γίνετε αρεστοί και μην εγκαταλείπετε τις αρχές και τις αξίες σας επειδή οι άλλοι είναι περισσότεροι ή πιο ισχυροί. Το σημαντικό είναι να νιώθετε εσείς εντάξει με τον εαυτό σας. Αντιμετωπίστε τις επιθέσεις ή τη ζήλια των άλλων και μην τους αφήνετε να σας καταβάλλουν. 

ΔΙΔΥΜΟΙ 
         Κάρτα: Ο ΗΛΙΟΣ

Ο Ήλιος έχει πολλούς συμβολισμούς, στις αρχαίες θρησκείες τον θεωρούσαν ως το δωρητή της ζωής και σε κάθε πάνθεο βλέπουμε κι ένα θεό Ήλιο. Είναι αυτός που φωτίζει μετά από μια περίοδο σκότους, ο απελευθερωτής κι αυτός που φέρνει την ειρήνη μετά από πολλές δοκιμασίες. Είναι σύμβολο της αποφασιστικότητας και της αξιοπιστίας. Η εμφάνιση της κάρτας αυτής είναι πάντα ένα ευχάριστο προμήνυμα: προαναγγέλνει χαρά, ευτυχία, τη γέννηση ενός παιδιού, υλική ευημερία, καθετί θετικό κι ευχάριστο. Ένας σκοτεινός κύκλος στη ζωή μας έχει τελειώσει και τώρα έρχεται το νέο ξεκίνημα.
 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
             Κάρτα: Ο ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ

Η φιγούρα αυτή μπορεί να αναφέρεται σε ομάδες ατόμων ή ακόμα και σε κάποιο θεσμικό όργανο, γιατί είναι η δύναμη της ομάδας και της κοινωνίας που αλλάζει τα πράγματα στον κόσμο για να τον προσαρμόσει στις πεποιθήσεις της. Μπορεί οι ιδέες που αντιπροσωπεύει ο Ιεροφάντης να είναι πολύ περιοριστικές, αλλά όπως είδαμε τον Αυτοκράτορα, ο περιορισμός διασφαλίζει και την τάξη. Σε πιο προσωπικό επίπεδο, ο Ιεροφάντης εκπροσωπεί κάποιο δάσκαλο ή μέντορα που διδάσκει και καθοδηγεί μια ομάδα ή μπορεί να μας αποκαλύπτει μια νέα επερχόμενη ερωτική σχέση. Ο ρόλος του είναι αυτός του πεφωτισμένου αρχηγού που γνωρίζει τα μυστικά μονοπάτια και πρέπει να τον συμβουλευτούμε για να επιλύσουμε το ζήτημα που μας απασχολεί. Μας περιμένει μια πολύ όμορφη περίοδος στη ζωή μας.

 

 

ΛΕΩΝ
      Κάρτα: Ο ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ

Ο Κρεμασμένος είναι η πιο παράδοξη κάρτα Ταρώ και δύσκολη στην ερμηνεία της. Τα όσα μας δείχνει είναι εύκολο να τα κατανοήσουμε, αλλά δύκολο να τα παραδεχτούμε αν πρόκειται για τον εαυτό μας. Η πιο προφανής απάντηση σε ένα πρόβλημά μας είναι σπάνια και η ενδεδειγμένη. Μπορεί να γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι είμαστε φοβισμένοι, όμως θα πρέπει να βρούμε και τον τρόπο να υπερνικήσουμε το φόβο μας. Μπορεί να μας φαίνεται πολύ απλό το να κρεμαστούμε από ένα δέντρο, όμως κανείς δεν πρόκειται φυσικά να το κάνει. Ο Κρεμασμένος, όταν εμφανίζεται, μας καλεί να θέσουμε τα πράγματα σε νέες βάσεις και να τα δούμε με διαφορετικό τρόπο. Αν η λογική μας φωνάζει να κάνουμε κάτι, τότε το καλύτερο μάλλον θα είναι το να μείνουμε άπρακτοι. 
 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
               Κάρτα: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΆΚΤΙΝΩΝ

Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, η Βασίλισσα των Πεντάκτινων συμβολίζει μια γυναίκα θερμή, αισθησιακή, πάντα διαθέσιμη και πρόθυμη να ικανοποιήσει τις ανάγκες του συντρόφου της. Επίσης συμβολίζει μία ήρεμη σχέση, χωρίς διακυμάνσεις και εξάρσεις, που χαρακτηρίζεται προσφορά, φροντίδα, ανταπόδοση και γονιμότητα (πραγματική και συναισθηματική). Σε ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά, αντιπροσωπεύει μία γυναίκα που έχει πολύ καλή κρίση σε οικονομικά θέματα. Αν εμφανιστεί σε συμβουλευτική θέση, σάς ωθεί να είστε ρεαλιστές αλλά κυρίως να μοιράζεστε τα κέρδη σας και τα οφέλη που απορρέουν από αυτά με τους γύρω σας. 

 

 

ΖΥΓΟΣ
          Κάρτα: ΤΟ ΤΡΙΑ ΤΩΝ ΞΙΦΩΝ

Το Τρία των Ξιφών συνήθως υποδηλώνει την αποκάλυψη μιας αλήθειας που πληγώνει την καρδιά. Γι αυτό το λόγο, αυτό το χαρτί συχνά σχετίζεται με την απιστία, την προδοσία, την εγκατάλειψη. Το Τρία των Ξιφών είναι ένα χαρτί που είναι παραδοσιακά συνδεδεμένο με το χωρισμό και την ψυχική οδύνη. Όμως όπως όλα τα δίκοπα σπαθιά, εμπεριέχει και αυτό ένα διπλό νόημα: τι προτιμάτε; Να μένετε σε μία σχέση που σας εξαπατούν ή να αντιμετωπίστε την πικρή αλήθεια κατάματα; Εδώ, το ιδανικό των Ξιφών(ψυχρή λογική) δηλώνει ότι για να αντιμετωπίσετε τον πόνο, πρέπει να επιβάλλετε τη λογική στα συναισθήματά σας. Ό,τι κι αν συμβεί, όσο κι αν πληγωθείτε, η αλήθεια είναι πάντα σύμμαχός σας.
 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
               Κάρτα: Ο ΚΟΣΜΟΣ

Το ταξίδι μπορεί να έχει τελειώσει και να ξεκινάει ένα νέο, μπορεί να έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο, όμως το ταξίδι της ψυχής δε σταματάει ποτέ. Ο Κόσμος σηματοδοτεί μια στιγμή στη ζωή μας, στην οποία ένας κύκλος έχει μόλις τελειώσει κι ένας νέος ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Αντιπροσωπεύει την τελική επίτευξη όλων των προσδοκιών κι επιθυμιών μας, την επιβεβαίωση της επιτυχίας μας και την ανταμοιβή για τις δοκιμασίες μας. Στον υλικό κόσμο, η κάρτα μας προετοιμάζει για μια προώθηση σε υψηλότερη θέση ή μια μύηση σε υψηλότερο επίπεδο γνώσεων, είναι όμως μια μικρή γεύση του τι θα ακολουθήσει. 

 

 

ΤΟΞΟΤΗΣ
            Κάρτα: ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΩΝ

Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, ο Ιππότης Των  Πεντάκτινων αντιπροσωπεύει έναν άντρα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ο οποίος είναι επιπλέον τίμιος, σταθερός και αφοσιωμένος. Εμφανίζεται όταν η σχέση περνάει από φάση ρουτίνας: η υπερβολική ησυχία τείνει να δημιουργεί πλήξη και μία αίσθηση ακινησίας και κορεσμού. Ανανεώστε τα ενδιαφέροντά σας και προσπαθήστε να τα εντάξετε στη σχέση σας. Ο σύντροφός σας μπορεί να χρειάζεται κάποιου είδους αφύπνιση και κινητοποίηση. 

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
                   Κάρτα: Η ΣΕΛΗΝΗ

Συνήθως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, κι αυτό μας το καθιστά σαφές η Σελήνη. Όταν εμφανίζεται η Σελήνη, είναι μια προειδοποίηση πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και γι αυτό πρέπει να επαγρυπνούμε και να είμαστε πολύ προσεκτικοί, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το σκοτάδι και να πορευτούμε με το εσωτερικό μας φως, χωρίς να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι βαδίζουμε στο σωστό μονοπάτι. Ίσως να σκοντάψουμε ή να χάσουμε το δρόμο μας, αλλά η μόνη μας επιλογή είναι να στηριχτούμε στη διαίσθησή μας και τις ψυχικές δυνάμεις μας. 

 

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
              Κάρτα: ΤΟ ΑΡΜΑ

Η κάρτα αυτή σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τα συναισθήματα και πιο συγκεκριμένα με το συναισθηματικό έλεγχο. Αναφέρεται στη δύναμη του νου να διαμορφώνει τις επιθυμίες της καρδιάς και να τις κατευθύνει. Διαφέρει από τον Αυτοκράτορα, γιατί εκείνος καταστέλλει εντελώς τα συναισθήματα προτάσσοντας τη λογική και το λογο. Συχνά τα ηνία του Άρματος τα κρατάνε δύο σφίγγες (ή δύο άλογα) που αντιπροσωπεύουν τα θετικά και τα αρνητικά συναισθήματά μας. Αυτά, αν αφεθούν ελεύθερα, θα σύρουν άτακτα το Άρμα, πηγαίνοντας καθένα προς την κατεύθυνση που θέλει, εδώ όμως κινούνται μόνο μπροστά. Έτσι, παρόλο που εξακολουθούν να έχουν κάποια εξουσία, αυτή περιορίζεται και ελέγχεται από αυτόν που κρατάει τα ηνία. Το Άρμα δε μπορεί να κινηθεί χωρίς άλογα να το τραβήξουν, όπως κι εμείς δε μπορούμε να λειτουργήσουμε απαλλαγμένοι από συναισθήματα. Αν όμως αυτά δεν ελεγχθούν από κάποιον και δε διοχετευτούν προς τη σωστή κατεύθυνση, τότε η πορεία τους θα είναι άγρια κι ανεξέλεγκτη και θα διαταράξει την ισορροπία μας. 

 

ΙΧΘΥΕΣ  
          Κάρτα: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΡΑΒΔΩΝ

Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, η Βασίλισσα των Ράβδων συνήθως συμβολίζει την ερωτική πίστη αλλά και τη γοητεία και τη γονιμότητα. Πρόκειται για ένα ευμενές φύλλο που σας προτρέπει να εκφράζεστε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση καθώς υποδηλώνει ότι η γοητεία που ασκείτε στους άλλους είναι μεγαλύτερη από αυτή που νομίζετε. Η Βασίλισσα των Ράβδων σάς συμβουλεύει να καλλιεργήσετε τις ιδιότητες που αντιπροσωπεύει (φιλικό πνεύμα, εντιμότητα, αυτοπεποίθηση) για να επιτύχετε στους στόχους σας.

 

Προσφατα Αρθρα
Προσφατα Αρθρα