TARO

Ταρώ Ερωτικές Προβλέψεις 04/12


 

ΚΡΙΟΣ
       Κάρτα: Ο ΗΛΙΟΣ

Ο Ήλιος έχει πολλούς συμβολισμούς, στις αρχαίες θρησκείες τον θεωρούσαν ως το δωρητή της ζωής και σε κάθε πάνθεο βλέπουμε κι ένα θεό Ήλιο. Είναι αυτός που φωτίζει μετά από μια περίοδο σκότους, ο απελευθερωτής κι αυτός που φέρνει την ειρήνη μετά από πολλές δοκιμασίες. Είναι σύμβολο της αποφασιστικότητας και της αξιοπιστίας. Η εμφάνιση της κάρτας αυτής είναι πάντα ένα ευχάριστο προμήνυμα: προαναγγέλνει χαρά, ευτυχία, τη γέννηση ενός παιδιού, υλική ευημερία, καθετί θετικό κι ευχάριστο. Ένας σκοτεινός κύκλος στη ζωή μας έχει τελειώσει και τώρα έρχεται το νέο ξεκίνημα.
 

ΤΑΥΡΟΣ
           Κάρτα: ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΩΝ ΚΥΠΕΛΛΩΝ

Το μήνυμα των Τέσσερα των κυπέλλων είναι μια υπενθύμιση ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και πρέπει να κοιτάξουμε γύρω μας για τις προφανείς ευκαιρίες που υπάρχουν εκεί. Οι ευκαιρίες μπορεί να μην είναι ακριβώς μπροστά μας, όπου είμαστε πιο διατεθειμένοι να κοιτάξουμε, αλλά αυτό σίγουρα δεν αναιρεί τη δυνατότητα ή την παρουσία τους. Μερικές φορές όμως περνάμε από τη ζωή μας περιμένοντας τα πράγματα να είναι ένα συγκεκριμένο τρόπο ή να αποδειχθεί κάποιος τρόπος, όπως ο άνθρωπος κοιτάζει τα τρία κύπελλα μπροστά του πεισματικά.

ΔΙΔΥΜΟΙ 
         Κάρτα: Ο ΑΣΟΣ ΤΩΝ ΞΙΦΩΝ

Ο Άσος των Ξιφών αντιπροσωπεύει την ειλικρίνεια και την αποφασιστικότητα να φτάσει κάποιος στην αλήθεια. Είτε το ζήτημα αφορά τις προσωπικές σχέσεις, είτε τις επαγγελματικές σας επιδιώξεις, η εμφάνιση του σε ένα άνοιγμα σάς προτρέπει να είστε δυναμικοί, αλλά κυρίως αμερόληπτοι. Χρησιμοποιείστε τη λογική και όλες τις πνευματικές αρετές σας για να αντιληφθείτε ή να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Φροντίστε να είστε δίκαιοι. Το χέρι που υψώνει αποφασιστικά το σπαθί στον αέρα δεν έχει το περιθώριο να χτυπήσει λάθος, ούτε να παρασυρθεί από πρόσκαιρα συναισθήματα. 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
             Κάρτα: Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ

Η Αυτοκράτειρα είναι το πρώτο σκέλος της τριάδας Σώμα-Μυαλό-Πνεύμα, κι εκπροσωπεί το φυσικό σώμα και τον υλικό κόσμο. Η εμφάνιση της μας προετοιμάζει να ανοίξουμε την καρδιά μας για να δεχτούμε αυτή την απέραντη αγάπη (πολλές φορές μπορεί να προμηνύει και μια εγκυμοσύνη). Ο κόσμος της είναι ένα όμορφο κι ανέγγιχτο μέρος, απόλυτα φυσικός, όπου τα πάντα βρίσκονται σε αρμονία. Ένας τόπος που αναπαριστά τη δημιουργία και τη γέννηση, ένας τόπος που βρίσκεται υπό την προστασία της. Σε περίπτωση που κάποιο δημιούργημά της βρεθεί σε κίνδυνο, τότε διαταράσσεται η ισορροπία του βασιλείου της και γι αυτό είναι συχνά υπερπροστατευτική, πράγμα που μπορεί αφενός να προσφέρει ασφάλεια, μπορεί όμως και να λειτουργήσει καταπιεστικά.


 

ΛΕΩΝ
      Κάρτα: Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ

Ο Ερημίτης είναι εκείνος που αναζητά τις εσωτερικές απαντήσεις. Είναι μοναχικός και απομονωμένος. Στην αναζήτηση της σοφίας, συναντάει πολλούς περισπασμούς. Γι αυτό το λόγο πρέπει αρχικά να αγνοήσει τις εξωτερικές «φωνές» και στη συνέχεια να απομονωθεί και να αποσυρθεί στο σκοτάδι του προκειμένου να μείνει απερίσπαστος.  Η εμφάνιση του Ερημίτη είναι μια προτροπή να στραφούμε μέσα μας και να γνωρίσουμε καλύτερα και σε βάθος τον εαυτό μας. Για να ξεπεράσουμε το προβλημα που μας απασχολεί θα πρέπει να κάνουμε αρκετή εσωτερική εργασία που απαιτεί απομόνωση κι ενδοσκόπηση. 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
               Κάρτα: Ο ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ

Ο Κρεμασμένος είναι η πιο παράδοξη κάρτα Ταρώ και δύσκολη στην ερμηνεία της. Τα όσα μας δείχνει είναι εύκολο να τα κατανοήσουμε, αλλά δύκολο να τα παραδεχτούμε αν πρόκειται για τον εαυτό μας. Η πιο προφανής απάντηση σε ένα πρόβλημά μας είναι σπάνια και η ενδεδειγμένη. Μπορεί να γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι είμαστε φοβισμένοι, όμως θα πρέπει να βρούμε και τον τρόπο να υπερνικήσουμε το φόβο μας. Μπορεί να μας φαίνεται πολύ απλό το να κρεμαστούμε από ένα δέντρο, όμως κανείς δεν πρόκειται φυσικά να το κάνει. Ο Κρεμασμένος, όταν εμφανίζεται, μας καλεί να θέσουμε τα πράγματα σε νέες βάσεις και να τα δούμε με διαφορετικό τρόπο. Αν η λογική μας φωνάζει να κάνουμε κάτι, τότε το καλύτερο μάλλον θα είναι το να μείνουμε άπρακτοι. 
 

 

ΖΥΓΟΣ
          Κάρτα: ΤΟ ΕΝΝΕΑ ΤΩΝ ΞΙΦΩΝ

Όταν εμφανιστεί το Εννιά των Ξιφών υποδηλώνει μια κατάσταση κατά την οποία βασανίζεστε από χιλιάδες μαύρες σκέψεις. Νιώθετε αγωνία, φόβο, μεγάλο άγχος και το μαρτύριό σας μοιάζει ατελείωτο. Μπορεί επίσης να υποφέρετε από ενοχές, να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο και να μετανιώνετε για πράγματα που κάνατε ή είπατε, πιστεύοντας ότι αν το είχατε χειριστεί διαφορετικά, η κατάσταση σήμερα θα ήταν καλύτερη. Προσπαθήστε να σκεφτείτε λογικά: ποιος είναι ο λόγος που νιώθετε τέτοιες ενοχές; Γιατί οδηγείστε στην απελπισία; Πόσο βάσιμοι είναι οι φόβοι και οι υποψίες σας; 
 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
             Κάρτα: Η ΔΥΝΑΜΗ

Είναι μια κάρτα της Φωτιάς και μπορεί να είναι επιζήμια για τα συναισθήματα. Και οι κύριες ιδιότητές της είναι το θάρρος και η υπομονή, τα οποία δεν είναι συναισθήματα, αλλά τρόποι δράσης. Το θάρρος είναι το αντίθετο του φόβου και η υπομονή είναι ο έλεγχος των κοσμικών επιθυμιών. Δεν υπάρχει καμία συγκίνηση, μόνο αποφασιστικότητα και δράση. Το λιοντάρι είναι το σύμβολο της δύναμης, η εσωτερική μας επιθυμία που πρέπει να ελεγχθεί ή να απελευθερωθεί και να εκδηλωθεί στον κόσμο. Η γυναίκα που ανοίγει το στόμα του λιονταριού, αντιπροσωπεύει το θάρρος και την υπομονή, επειδή αφενός δεν το φοβάται κι αφετέρου περιμένει υπομονετικά να κουραστεί για να το ελέγξει. Η αντοχή είναι μια δύναμη που ήδη βρίσκεται μέσα μας, όμως πρώτα θα πρέπει να ελεγχθούν τα συναισθήματα στη βάση τους κι όταν είμαστε έτοιμοι, θα προχωρήσουμε σε πνευματικές εργασίες. Για να λειτουργήσει η διαίσθησή μας, θα πρέπει ξεπεράσουμε τις συγκινήσεις, την ανησυχία και το φόβο. 

 

 

ΤΟΞΟΤΗΣ  
             Κάρτα: Ο ΤΡΕΛΟΣ

Ο Τρελός αντιπροσωπεύει σχεδόν πάντα μια νέα αρχή, νέα ξεκινήματα και νέες εμπειρίες. Τα ξεκινήματα αυτά δεν ξέρουμε αν θα είναι θετικά ή αρνητικά, υπάρχει η δυνατότητα να εξελιχτούν σε κάτι από τα δύο, ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνουμε και την πορεία που θα ακολουθήσουμε. Δεν πρέπει να εμπιστευτούμε κανένα, ούτε να αφήσουμε να μας καθοδηγήσει με λόγια ή πράξεις. Πρέπει να ακολουθήσουμε απλά την πορεία του «τρελού», δηλαδή να κάνουμε αυτό που αισθανόμαστε, να ακολουθήσουμε το ένστικτό μας και να αδιαφορήσουμε για το τι θα σκεφτούν οι γύρω μας. Γνωρίζουμε βέβαια πως η πορεία αυτή εμπεριέχει και κάποιο βαθμό κινδύνου, γι αυτό και ο Τρελός απεικονίζεται στην κάρτα να στέκεται στην άκρη του γκρεμού.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
                   Κάρτα: ΤΟ ΑΡΜΑ

Η κάρτα αυτή σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τα συναισθήματα και πιο συγκεκριμένα με το συναισθηματικό έλεγχο. Αναφέρεται στη δύναμη του νου να διαμορφώνει τις επιθυμίες της καρδιάς και να τις κατευθύνει. Διαφέρει από τον Αυτοκράτορα, γιατί εκείνος καταστέλλει εντελώς τα συναισθήματα προτάσσοντας τη λογική και το λογο. Συχνά τα ηνία του Άρματος τα κρατάνε δύο σφίγγες (ή δύο άλογα) που αντιπροσωπεύουν τα θετικά και τα αρνητικά συναισθήματά μας. Αυτά, αν αφεθούν ελεύθερα, θα σύρουν άτακτα το Άρμα, πηγαίνοντας καθένα προς την κατεύθυνση που θέλει, εδώ όμως κινούνται μόνο μπροστά. Έτσι, παρόλο που εξακολουθούν να έχουν κάποια εξουσία, αυτή περιορίζεται και ελέγχεται από αυτόν που κρατάει τα ηνία. Το Άρμα δε μπορεί να κινηθεί χωρίς άλογα να το τραβήξουν, όπως κι εμείς δε μπορούμε να λειτουργήσουμε απαλλαγμένοι από συναισθήματα. Αν όμως αυτά δεν ελεγχθούν από κάποιον και δε διοχετευτούν προς τη σωστή κατεύθυνση, τότε η πορεία τους θα είναι άγρια κι ανεξέλεγκτη και θα διαταράξει την ισορροπία μας. 

 

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
              Κάρτα: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΞΙΦΩΝ

Η Βασίλισσα των ξιφών συμβολίζει ένα άτομο που ενσαρκώνει όλες τις παραπάνω ιδιότητες. Επίσης, σας προτρέπει να υιοθετήσετε τα χαρακτηριστικά της Βασίλισσας των ξιφών για να βελτιώσετε τις σχέσεις σας: να είστε ευθείς, ειλικρινείς, δίκαιοι, και να μην δίνετε σημασία στα προσχήματα αλλά στην ουσία. Μην κρύβεστε πίσω από τις λέξεις αλλά πείτε τα πράγματα με το όνομά τους. Ακόμα κι αν αυτό προκαλέσει άσχημες εξελίξεις ή δυσμενή σχόλια για το άτομό σας, να θυμάστε ότι σημασία έχει πάντα η αλήθεια.
 

ΙΧΘΥΕΣ  
          Κάρτα: ΤΟ ΕΞΙ ΤΩΝ ΚΥΠΕΛΛΩΝ

Αυτή είναι μια κάρτα για να εκτιμάτε τι έφερε η αγάπη και η ζωή σε αυτή τη ζωή και απλά να είστε ευγνώμονες για την άνευ όρων αγάπη που έχετε. Όλοι έχουμε μέρες όπου αισθανόμαστε ότι κανείς δεν μας αγαπάει. Αυτή η κάρτα είναι απόδειξη ότι το κάνετε. Επιπλέον, Το έξι των κυπέλλων συνδέεται με τη νοσταλγία και τις αναμνήσεις. Θυμηθείτε τι καλό έχετε ζήσει και αντλήστε από εκεί αισιοδοξία και δύναμη.Το έξι των κυπέλλων είναι ένα πολύ "γλυκό" χαρτί, καθώς απεικονίζει δύο μικρά παιδιά μέσα σε ένα κήπο, να πλησιάζουν και να προσφέρει το ένα μία κούπα γεμάτη λουλούδια στο άλλο. Εδώ υμνείται η παιδικότητα, η καλοσύνη, η "καθαρή ψυχή". 

 

Προσφατα Αρθρα
Προσφατα Αρθρα