Μια Ιστορία Από Τα Παλιά

Τα λουλούδια της Πασχαλιάς είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Η μυρωδιά της είναι καταπραϋντική και χρησιμοποιείται από την Αρωματοθεραπεία, για προβλήματα άγχους και κατάθλιψης.

Είναι αντιπυρετική, τονωτική και κατάλληλη, για όσους υποφέρουν από δυσπεψίες, φούσκωμα και διάρροια. Το έλαιο της πασχαλιάς, εκτός από το ότι είναι αφροδισιακό, βοηθά στη χαλάρωση του νευρικού και μυϊκού συστήματος.

Στη θεραπευτική μαγεία χρησιμοποιείται σαν έλαιο αποκατάστασης και επαναφοράς και γενικά σαν συστατικό φίλτρων που έχουν να κάνουν με το γάμο, τις ερωτικές σχέσεις και την ένωση των εραστών.

Η Πασχαλιά ήταν πολύ γνωστή από την αρχαιότητα. Η Ελληνική Μυθολογία αναφέρει ότι κάποτε υπήρχε μια πανέμορφη Νύμφη ή Σειρήνα που ο θεός Πάνας ερωτεύτηκε παράφορα. Η Νύμφη για να γλυτώσει από το θεό που την κυνηγούσε, μεταμόρφωσε τον εαυτό της σε αρωματικό θάμνο, τη γνωστή μας πασχαλιά.

Στη γλώσσα των λουλουδιών, τα μωβ άνθη της Πασχαλιάς συμβολίζουν τα πρώτα συναισθήματα της αγάπης, ενώ το λευκό αντιπροσωπεύει την νεανική αθωότητα.

Η πασχαλιά θεωρείται ένα πνευματικό φυτό που με το άρωμά του προάγει την σωματική, συναισθηματική και πνευματική θεραπεία.

 

Προσφατα Αρθρα
Προσφατα Αρθρα